Lifestyle

Моите 5 здравословни цели

Здравейте,

С настъпването на Новата година неизбежно започваме с обещанията към себе си – ще направим промени с живота си, ще четем повече, ще пътуваме повече, ще пестим повече и така нататък. Задължитено едно от най-честите ни обещанията е свързано със започването на по-здравословен начин на живот, а основната причина е, че малкооо сме се отпуснали със сладките и тестени вкусотии около празниците.

В този пост ще ви споделя моите 5 здравословни промени за 2020 година.

Закуска
Закуската е важна по много причини. Забързва метаболизма и ни помага да не преяждаме през останалата част от деня. Много проучвания показват, че хората, които закусват здравословно сутрин, са по-концентеирани и се справят по-добре с ангажиментите и работните си задачи. Ако забравяте или нямате  време сутрин, за да приготвите закуска, то дръжте на бюрото си винаги здравословно барче или плод.

Планиране на храненията
Това ще ви помогне да спестите време, а в дългосрочен план и пари. С планирането на храненията за деня или седмицата ще успеете да ограничите консумацията на захар, полуготови и замразени храни. Ще имате време да приготвите нещо вкусно и полезно у дома.

Вода
Пиенето на достатъчно водата прави чудеса с тялото. Хидратацията е изключително важно нещо, за да може организма ни да функционира правилно. В ежедневието често пропускаме да си набавим необходимото количество вода, а тя спомага за нашия здравословен вид. За да направите пиенето на вода по-лесно за вас, можете да добавите към нея резенчета крастваица, портокал, лимон, лайм или листа мента.

Разходки
Няколко минутки на слънце повишават нивата на витамин D в организма ни, а това е добре за костите, сърцето и най-вече за настроението ни. Разходките ни помагат да изгорим излишните калории и да сме по-спокойни през целия ден.

Спорт
Говорейки за излишни калории, няма ка да пропуснем и тренировките. Тренировките 2-3 пъти седмично ще ни държат в чудесна физическа форма и ще ни помогнат да изглеждаме и да се чувстваме добре. Изберете спорт, който ви носи удоволствие. По този начин няма да си намирате оправдания, за да си отснатете на топло пред телевизора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна публикация:
Ревю: NIVEA MicellAir Expert Make-Up Removers

Здравейте, Преди месец и половина бях поканена от Nivea да присъствам на организиран от тях грим урок, който беше представен...

Затвори