Lifestyle

5 съвета за здравословен и позитивен старт на деня

Здравейте,

Нов ден, ново начало, нова възможност да изключим алармата и да си откраднем любимите 5-10 минути сън. След третото изключване разбираме, че вече много закъсняваме и се започва една луда надпревара с времето… а крайният резултат е стресиращо и изнервено начало на деня. Утрото е най-важната част от деня ни и е много важен начинът, по който ще го започнем. От утрото ни до голяма степен зависи и как ще протече целият ни ден.

С времето успях да си изградя няколко сутрешни навика, които много ми помагат да започна деня си с усмивка и заредена с много енергия.

 1. Пийте вода
  Няма да ви изреждам всички ползи от пиенето на вода, но е много важно да започнем деня си именно с чаша вода. Така ще помогнете на тялото си да се изчисти от токсините, ще подобрите метаболизма, имунитета и състоянието на кожата си. Ако ви е трудно да изпивате по цяла чаша вода, започнете с няколко глътки и постепенно увеличавайте количеството.
 2. Бърза йога/упражнения
  Упражненията са чудесен начин да събудите тялото си. 10 минути умерено натоварване са ви напълно достатъчни, за да се почувствате заредени с енергия за целия ден. Ако ви е трудно да станете от леглото, чудесен избор за разтягане е и йогата. Има чудесни йога упражнения, за които дори не е необходимо да се разделяте с комфорта на леглото си.
 3. Светлина
  Вдигнете щорите/завесите, след като се събудите. Липсата на слънчева светлина сутрин оказва негативно влияние върху настроението ни, а също така ни кара да бъдем по-сънени, раздразнителни, лениви и по-малко продуктивни.
 4. Закуска
  След като тялото ни не е приемало храна около 8-9 часа, сутринта то има голяма нужда от нея. Важно е закуската ни да бъде най-вече вкусна, пълноценна, богата на фибри и витамини, за да има тялото ни необходимата енергия за добър старт на деня. Закуската задвижва метаболизма, подобрява концентрацията, а също така влияе и върху способността за запаметяване.
 5. Позитивни мисли
  Започнете сутринта си позитивно – прочетете няколко любими цитата, откъс от любима книга или си пуснете музика. Така денят ви ще започне позитивно и с усмивка.

Ще ми бъде приятно, ако ми споделете вашите съвети за добър старт на деня в коментарите или в социалните мрежи! 🙂

2 коментара

  • admin

   Обичам, когато утрото ми започва подредено 🙂 чувствам се по-спокойна и това определено се отразява на целия ми ден. Ще се радвам да споделиш, ако имаш някоя това хитринка за добър старт на деня. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна публикация:
Ревю: Revolution Ultra 32 Shade Eyeshadow Palette – Flawless Matte

Здравейте, Днес ще направя ревю на една палитра, която силно привлече вниманието ми. Споделяла съм ви, че съм голям почитател...

Затвори