Lifestyle

7 изпитани начина да подобрите съня си

Здравейте,

В забързаното ни ежедневие е много важно да се чувстваме добре и да сме отпочинали, за да можем да се справим с всички задачи, които сме си поставили за деня. Добрият сън е в основата на нашия успех. Когато сме си набавили нужното количестово сън, ние успяваме да се концентрираме по-добре и да намалим максимално нивото на стреса.
В днешния пост ще ви споделя 7 изпитани начина да подобрите съня си.

 1. Заспивайте и се събуждайте по едно и също време всеки ден
  Това със сигурност ще подобри качеството на съня ви, тъй като телото ви ще знае точно в колко часа ще заспите и ще се подготви за това. След време дори няма да ви е необходимо да използвате будилник или алармата на телефона си, за събуждане.
 2. Спалнята
  Спалнята е мястото, в което прекарваме една голяма част от денонощието си. Затова е много важно да си подсигурим максимален комфорт и уют там. Спалнята ви трябва да е тиха, с приглушено осветление и прохладна, за да може сънят ви да е спокоен.
 3. Тренирайте сутрин
  Тренировките сутрин помагат на тялото ви да се събуди. Ако тренирате вечер, на тялото ви ще му е необходимо повече време, за да навлезе в режим „сън“.
 4. Напитките
  Хидратацията е много важна за тялото ни, а някой напитки дори предразполагат тялото ви за сън. Чаша чай от лайка или мента ще спомогне на тялото ви да се отпусне и да заспите по-лесно, а същевременно ще подпомогне и да се хидратирате.
 5. Телефонът далеч от леглото
  Всички сме свикнали да проверяваме социалните си мрежи преди лягане и веднага след събуждане. Това влияе негативно на съня ви. Ярките светлини от смарт устройствата карат тялото ви да си мисли, че то не е уморено. Това означава, че ще ви е необходимо много повече време за заспиване след това, отколкото ако не използвате телефона или таблета си минимум един час преди лягане.
 6. Храната
  Вечеряйте минумум два часа преди сън, за да може организмът ви да усвой храната. Обилната вечеря влияе лошо на качествения сън, така че ви препоръчвам да хапнете нещо леко.
 7. Книга
  Книга преди лягане е добра идея, тъй като четенето успокоява и помага при безсъние.

Сънят е изключително важен за нашето здравословно състояние. Ако не сме си отпочинали добре, ще бъдем по-изнервени, стресирани и трудно ще успяваме да се концентрираме.

Надявам се постът днес да ви е бил полезен. Споделете ми дали вие имате някоя хитринка за по-качествен сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна публикация:
Ревю: Golden Rose – Червило Smart lips

Здравейте :) Червеното ми е един от любимите цветове, които с удоволствие нося върху устните си. Придава съвсем различно изражение на...

Затвори