Beauty

Mixa Cold Cream – крем за лице

Здравейте,

Грижата за кожата на лицето е изключително важна, за да имаме здрав и сияен вид. Нежната кожа изисква много внимание и подходящи продукти, които да я подхранят. Този пост бях планувала да публикувам още през януари, но незнайно защо съм пропуснала.

През зимата моята кожа беше изключително суха, което не е много характерно за нея. Вече ви бях споменала за кремчетата, които използвах през есента, но когато температурите паднаха до
-15 градуса, се наложи да използвам много по-силно хидратиращ крем. Тогава се спрях на Mixa Cold Cream. Не бях използвала нищо на тази марка, освен измиващ гел за лице, които много харесвах. Кремът е на цена около 14 лв, което според мен си е доста добра цена, имайки предвид количеството – 50 ml.

Опаковката е бяла тубичка с розова капачка. Аз харесвам такива опаковки, тъй като ми се струват доста по-хигиенични, отколкото тези в бурканчетата. Срещнах леки затруднения при използването на крема докрай, защото тубичката е направена от по-твърда пластмаса, а кремът е сравнително гъст и трудно излиза от нея, когато количеството намалее.

От марката обещават за Cold Cream, че благодарение на пpецизно подбpaният cъcтaв, той  облекчaвa paздpaзненaтa, cухa и чувcтвителнa кожa. Спpaвя се c 5-те пpизнaкa нa диcкомфоpт – cухотa, гpaпaвинa, опъвaне, хипеp чувcтвителноcт и cъpбеж.

Кремът е с доста гъста консистенция, но се нанася добре върху кожата. Има много приятен и свеж аромат (може би на момина сълза… :)). Хубаво е да не прекалявате с количеството, тъй като кремът е доста мазен и може да не попие хубаво в кожата. Аз го нанасях предимно вечер и то съвсем малко количество (колкото грахово зърно), което ми бе съвсем достатъчно за цялото лице. На сутринта сухите участъци изглеждаха добре подхранени, което ме впечатли. Този крем се оказа страхотно попадение за зимата и със сигурност ще си го закупя отново и за следващата зима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна публикация:
Любими продукти за месец Март 2017

Здравейте, Март месец отмина така неусетно, че дори не разбрах кога стана вече април, но пък пролетното ми вдъхновение се...

Затвори