Lifestyle

3 начина за релакс след дълъг ден

Здравейте,

Днешната тема ще е малко по-различна от обичайните. В последните седмици ми се струпаха много неща – работа, планиране, постоянни срещи, смяната на часа и непрекъснато тичане нагоре-надолу. В края на всеки ден исках просто да се прибера и да заспя.
Предполагам, че много дами се чувстват така ежедневно, опитвайки се на намерят начин да балансират положението. Решението на проблема е да отделяме малко повече време за себе си.
Моите 3 малки стъпки за релакс след дълъг и изморителен ден.

1. Направете си чай и си вземете хубава книга
Няма нищо по-отпускащо след дълъг ден от чаша хубав чай (или горещ шоколад) в комбинация с хубава книга, която незабавно ще ви пренесе в друг свят.

2. Хубава храна и любим филм
Да си поръчате вкусна храна за вкъщи винаги е добър вариант. Така няма да ви се наложи да губите половин час в пазаруване, чакане по опашки и мъкнене на тежки торби. А като прибавим и още час, за да си приготвите вечерята… по-добре да изберете варианта с храна за вкъщи. Докато чакате да пристигне си храната, си подгответе любим филм или сериал.

3. Направи/оцвети си сам
Не знам дали сте забелязали антистрес тенденцията с оцветяване на книжки, а ако сте като мен и мислите, че това е детиснко, повярвайте ми… наистина действа. Реших случайно да опитам и се оказа много отпускащо. Когато оцветяваме, изключваме частта от мозъка си, която се влияе при стрес. С оцветяването развиваме креативността и логиката си. Това е много препоръчван от психолози метод за релаксация, а пък е и много увлекателно. Ако не искате да оцветявате, можете да се спрете на варианта с „направи си сам“. Изключително много такива идеи може откриете в pinterest. Концентрирайки се в направата на нещо с ръце, вие ще се отпуснете психически и мозъкът ви ще си почине.

Това са моите 3 малки тайни, с които успявам да си почина след изморителен ден. Надявам се и на вас да са ви от полза.
Споделете ми вашите ритуали за релакс. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна публикация:
Shopping List: Здравей, пролет! – I част

Здравейте, В края на месец март вече започнах да се замислям за обновяване на гардероба с по-свежи и ярки дрехи....

Затвори