Fashion,  Food

Домашен скраб за устни с кокосово масло и захар

Студеното време, недостатъчната хидратация и любимите ми матови червила (колкото и да ги обичам), оказват негативно влияние върху устните ми и те често са сухи или се напукват. Непрекъснато използвам подхранващи балсами, но понякога това не е достатъчно и устните ми не изглеждат особено привлекателно.

В тези моменти винаги прибягва до домашен скраб, които се приготвя много лесно, а ефектът му е мигновен.
Съставките са само три и лесно може да си ги набавите, ако ги нямате.

Необходими продукти:

1 ч.л. кафява захар;
1 ч.л. кокосово масло;
1/2  ч.л. канела.

Начин на приготвяне на домашен скраб за устни с кокосово масло и захар:


В малка купичка поставете всички съставки (захарта, кокосовото масло, канелата) и разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. След това поставете ексфолианта в хладилник, за да стегне кокосовото масло и да не ви е трудно да го нанесете върху устните.


Нанесете ексфолианта (скраб) за устни с пръсти и масажирайте около минутка, за да премахнете мъртвата кожа и да омекотите устните си.
Ексфолиантът е напълно безопасен и може да се използва всекидневно, ако имате нужда. Съхранявайте в хладилник, за да запазите качествата му за по-дълго.

Често обичам да си забърквам домашни рецепти за красота, тъй като много добре подбирам продуктите, които използвам и се старая максимално да извлека ползите от всяка една съставка. 🙂

Интересни ли са ви домашните рецепти за красота?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна публикация:
Празни опаковки/Empties #3

Здравейте, Не съм правила скоро пост с празни опаковки и реших днес да ви покажа какво изхабих през последните един-два...

Затвори