Beauty

Грижа за косата: Кератинова серия на CHI

Постът ми днес ще е посветен на грижата за косата, тъй като това е един от най-важните ритуали, които са неизменна част от ежедневието ми.

Ще започна с това, че аз много често използвам върху косата си преса и я суша само със сешоар. Тези мой действия не й се отразяват много добре, затова в един момент имах нужда от нещо, което да я „съживи“.

Важно също е да отбележа, че от около две години намалих използването на дрогерийните шампоани, балсами и маски за коса. Причината е, че не постигах с нито една марка, ефектът които желаех, а опитах много и различни марки. Тогава се насочих към използването на професионални марки за коса, използвани предимно във фризьорски салони. Така открих и една от най-любимите ми марки, а именно CHI.

CHI предлагат различни терапии за коса, но аз ще ви споделя мнение за CHI Keratin. От нея използвах шампоана, балсама и серума за коса. Почти винаги си взимам шампоан и балсам от една серия, тъй според мен така ще получа наистина ефекта, които желая.

CHI Keratin Shampoo – опаковката е от 355 мл и е мнооого икономична. Самият шампоан е с нормално гъста консистенция и лек аромат. Той съдържа хидролизирана коприна и масла от арган и жожоба, които възстановяват увредената и третирана коса. Направи ми впечатление, че шампоанът не образува много пяна, но още с първото измиване усещах косата си чиста. Аз я измивах с него по два пъти и след това нанасях балсама.

CHI Keratin Conditioner – опаковката е от 355 мл – Балсамът не е с много гъста консистенция и се нанася лесно върху косата. Ароматът му е като на шампоана – деликатен и ненатрапчив. Той също съдържа масла от жожоба и арган, които заздравяват структурата на косъма.Балсамът, както и всички останали балсами, нанасям само по дължината на косата и най-вече на крайщата. Оставям да подейства около 2-3 минутки и отмивам. Когато се отмие, косата се усеща по-плътна, мека и гладка.

И последното нещо, но съществено важно за мен, е коприненият серум за суха и изтощена коса на CHI (Keratin Silk Infusion) опаковката е от 15 мл, но е страшно икономична, тъй като се използват само 2-3 капки. Страхотен серум! Има гъста и мазна консистенция (наподобяваща масло или кристали), затова трябва да се внимава с количеството, което се нанася върху косата. Аз капвам върху дланите си, разтривам го леко по тях и го нанасям по само по крайщата.

С тази серия косата ми придоби видът, които наистина исках – обемна, мека и ухаеща страхотно.

Като заключение ще кажа, че кератиновата серия на CHI се нарежда сред любимците ми в грижата за косата. Опаковката на продуктите е много стабилна и удобна за използване, а количеството което съдържат, е доста щедро – 355 мл. Цената е по-висока, тъй като все пак е професионална грижа за косата и не е дрогерийна марка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предишна публикация:
Нови придобивки от Avon

Този месец си набавих няколко добри продукта, за които с удоволствие ще споделя мнение. Ще започна с това, че Avon е...

Затвори